FAQ

Wij hebben uw vragen alvast beantwoord

Betaling

 Hoe wordt de betaling geregeld bij Bijlescontact?

Aan het begin van een nieuwe maand ontvangt u van ons een factuur over de voorgaande maand. U kunt ervoor kiezen om het factuurbedrag zelf over te maken op ons rekeningnummer of gebruik te maken van automatische incasso. In dat geval zullen wij rond de 15e van de maand het factuurbedrag over de bijlessen in de voorgaande maand van uw rekening afschrijven.

Hoeveel procent BTW betaal ik over de bijlessen bij Bijlescontact?

Bijlessen zijn door de overheid vrijgesteld van BTW. U betaald over het uurtarief dus geen BTW.

Bijlessen

 Biedt Bijlescontact ook groepslessen aan?

Jazeker! Bijlescontact verzorgt naast individuele bijles ook bijlessen aan kleine groepjes leerlingen. Deze bijlessen zijn niet alleen voordeliger, maar verlagen ook de drempel om over te gaan op bijles. Veel leerlingen vinden groepslessen ook wat gezelliger. Uit ervaring blijkt dat 4 leerlingen het maximale aantal is waarbij de bijlesdocent zijn aandacht optimaal kan verdelen. Een groepsles van 1 uur kost €38,00 per uur (voor een groepsles aan twee leerlingen dus €18,00 per uur). U dient in het geval van groepsles zelf een groep samen te stellen (met bijvoorbeeld klasgenoten van uw zoon/dochter).

Door wie worden de bijlessen gegeven?

Bijlessen van Bijlescontact worden in principe altijd gegeven door studenten aan universiteiten en hogescholen. Deze bijlesdocenten geven les in de vakken die zij op de middelbare school uitmuntend beheersten. Vrijwel alle bijlesdocenten zijn nog zeer actief bezig met de vakken waar zij bijles in geven. Bovendien worden alle docenten gescreend op vakinhoudelijke kennis en didactische skills. Alle medewerkers van Bijlescontact doorlopen een cursus didactiek.
We proberen samen met u een docent te zoeken die dezelfde interesses heeft als de leerling. Op deze manier vinden we voor al onze leerlingen een docent op maat!

Wat als de bijles niet door kan gaan?

In de meeste gevallen maakt u een afspraak op korte termijn. De bijlessen kunnen daardoor flexibel rond andere activiteiten heen worden gepland. Mocht de bijles toch niet goed uitkomen, dan stellen we voor om de bijles te verzetten. Geef dit echter wel 24 uur voor aanvang van de bijles aan. Doet u dit niet, dan zijn we genoodzaakt om de geplande lestijd in rekening te brengen (maximaal 1 uur).

Hoe lang duurt het voordat Bijlescontact een geschikte bijlesdocent heeft gevonden?

Nadat u de inschrijving heeft verstuurd, vinden wij gemiddeld binnen 24 uur een docent op maat!

Hoe lang duurt een bijles bij Bijlescontact?

Een bijles bij Bijlescontact duurt gemiddeld 90 minuten. In de onderbouw raden wij meestal 60 minuten lestijd aan. De daadwerkelijke lestijd is altijd in overleg met de bijlesdocent en/of Bijlescontact.

Kan ik ook een proefles krijgen?

Wij bieden geen (gratis) proeflessen aan. Echter, u zit nooit ergens aan vast bij Bijlescontact. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld eenmalig een bijles te plannen. Deze situatie heeft wat ons betreft geen echte voorkeur. Het is voor onze bijlesdocenten namelijk erg moeilijk om hun meerwaarde na één bijles al aan te tonen. Merkt u dat er na één bijles geen klik is tussen de docent en de leerling? Dan gaan wij opnieuw op zoek naar een geschikte docent.