Over Bijlescontact

De gezichten achter de organisatie

Bonnie Taam

Met bijles herwinnen leerlingen het vertrouwen in zichzelf.

Bonnie
Sinds juni 2017 werkt Bonnie Taam bij Bijlescontact als administratief medewerkster. Bonnie heeft een diploma Sociaal Juridisch Dienstverlening behaald aan de Hogeschool van Amsterdam en een Master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Ze heeft veel interesse in het onderwijs en affiniteit met kinderen. In haar vrije tijd is ze vrijwilliger bij Bosvolk Edam en bij de VoorleesExpress. Bonnie houdt ervan kinderen het vertrouwen te geven dat ze meer kunnen dan ze denken en ze te motiveren ergens voor te gaan. “Het mooie aan Bijlescontact is dat we leerlingen die extra ondersteuning en persoonlijke aandacht nodig hebben, kunnen ondersteunen bij hun school- en studievoortgang.”

Bonnie is het aanspreekpunt voor u als ouder, maar ook voor ons docententeam. Bonnie is de matchmaker van Bijlescontact. Voor aanvragen en meer informatie over Bijlescontact kunt u contact met haar opnemen.

 

Wesley Poland

Bijles is alleen effectief als het op maat gegeven wordt.

Wesley

Wesley Poland heeft zijn masterdiploma Natuurkunde in de Deeltjesfysica aan de FNWI faculteit van de Universiteit van Amsterdam in 2017 behaald en is in februari 2013 gestart bij Bijlescontact. Wesley komt van het VMBO T/L en heeft via de HAVO de weg naar het diploma voor het VWO gevonden. Naast zijn functie bij Bijlescontact is Wesley vanaf het schooljaar 2017-2018 docent Natuurkunde op het Da Vinci College in Purmerend.

Al vanaf zijn vijftiende geeft hij bijles. Hij heeft voor verschillende landelijke bijlesorganisaties gewerkt, maar daar miste hij het contact tussen de organisatie en de klant. Met Bijlescontact probeert hij leerlingen op een persoonlijke en kwalitatieve manier aan betere schoolresultaten te helpen. “Dit doen we inmiddels al met een enthousiast team van meer dan zestig studentdocenten! De bijlessen die we aanbieden hebben duidelijk effect. Dat is voor een bijlesdocent een ontzettend mooi proces! De begeleiding slaat aan doordat we de bijlessen haarfijn laten aansluiten op de wensen van ouders en leerlingen. Dat is precies zoals ik het voor ogen had.”

Wesley is verantwoordelijk voor het operationele en technische deel van Bijlescontact. Voor bijlesaanvragen, tijdelijke vervanging en overige informatie kunt u bij Wesley terecht.

 

Werner Wijsman

Bijles kan het verschil maken.

Werner Werner Wijsman is vanaf juli 2013 werkzaam bij Bijlescontact. Na afronding van zijn studie Natuur- en Sterrenkunde aan de Vrije Universiteit heeft hij zijn eerstegraads lesbevoegdheid gehaald via de tweede fase lerarenopleiding aan het IDO/VU.
Na deze opleiding is Werner gaan werken als consultant bij Accenture en heeft daar carrière gemaakt tot projectmanager voor grote SAP implementaties bij energiebedrijven. In 2005 is hij de onderneming KeyStone Business Solutions gestart. Deze organisatie voerde consultancy-diensten uit en detacheerde (IT-)professionals binnen de energiesector. Werner heeft daar tot 2013 gewerkt als algemeen directeur.

Werner is altijd actief gebleven met bijles geven en al jaren loopt hij met het idee om weer meer in het onderwijs te gaan doen. “Onderwijs is iets wat in je bloed zit, leerlingen helpen om beter te presteren en vakken ook leuker en interessanter voor ze te maken is ontzettend dankbaar werk. Veel leerlingen komen in een soort vicieuze cirkel terecht: Ze begrijpen de stof niet goed en kunnen daardoor de les niet goed volgen
en denken dan ‘ik snap het toch niet’. Doordat ze de les niet kunnen volgen, wordt het nog moeilijker om
thuis het huiswerk te maken en te begrijpen, etc etc. Bijles kan dit patroon doorbreken en het verschil maken.” Werner is ,naast zijn functie bij Bijlescontact, natuurkundedocent op het Da Vinci College in Purmerend.

Met Bijlescontact wil hij zorgen dat er zo veel mogelijk leerlingen met meer plezier en vertrouwen hun middelbare
school doorkomen. Dit wil hij bereiken door voor een betaalbare prijs persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige
bijles te bieden. In zijn functie bij Bijlescontact is Werner voor alle vragen en opmerkingen te benaderen.