Bijlesdocent worden

Maak deel uit van ons team!

 • Werken bij Bijlescontact

  Bijlescontact is een jonge bijlesorganisatie en uniek in zijn soort. De succesformule?
  Een docent en leerplan op maat, een persoonlijke touch en altijd bereikbaar. Bij Bijlescontact staat de klant centraal en staat persoonlijk contact voorop.

  Het personeelsbestand van Bijlescontact bestaat voornamelijk uit studenten van het HBO/WO die erg enthousiast zijn over hun vak en dit graag overbrengen op leerlingen die minder goed zijn in dat vak. Door de groei die Bijlescontact momenteel aan het doormaken is zijn we op zoek naar:

 • LOGOBIJLESCONTACTRGB

Beschikbare banen

Bijlesdocent

Overzicht

Publicatiedatum: 22/10/2018
Geschikt voor: Studenten HBO/WO, Examenkandidaten VWO


Functieomschrijving

Als bijlesdocent bij Bijlescontact geef je bijles aan leerlingen van de middelbare school (VMBO/HAVO/VWO) die moeite hebben met één of meerdere vakken. Dit kan bij een leerling thuis zijn, op ons kantoor, in de bibliotheek, maar ook in groepsverband, bijvoorbeeld als onderdeel van één van de projecten die we uitvoeren of waar we bij betrokken zijn.
Bij één op één bijlessen zul je, zodra blijkt dat er een klik is tussen jou en de leerling, bij deze leerling worden ingezet. Deze leerling zul je vervolgens gaan helpen bij het beter onder de knie krijgen van de verschillende aspecten van jouw vak. Afhankelijk van het vak kun je dit
doen door middel van bijvoorbeeld het samen maken van zijn/haar huiswerk, het lezen van teksten of het oefenen van gerelateerde opdrachten. Hiervoor stel je samen met de leerling een door Bijlescontact ontwikkeld leerplan op.


 • Je bent HBO- (lerarenopleiding is pré) of WO-student of je zit in je examenjaar VWO.
 • Je beheerst het vak waarvoor je solliciteert uitstekend en bent in staat goed uit te leggen*.
 • Je bent enthousiast over het(/de) vak(ken) waarvoor je solliciteert.
 • Je bent flexibel ingesteld en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent vindingrijk in het bedenken van alternatieve manieren om iemand iets uit te leggen.
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen.
* Hiervoor zien we graag de cijferlijst van je examen of (bij 6VWO-er) je laatste rapport. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt je vakkennis getoetst.

Werken bij Bijlescontact

Bij Bijlescontact vinden we niet alleen contact met de klant belangrijk, maar ook contact met jou, de bijlesdocent. Bij Bijlescontact ben je niet zomaar een docent, maar een partner. Als je bij ons in dienst komt, doorloop je een gratis didactiekcursus. Als bijlesdocent van Bijlescontact kun je bovendien altijd bij ons of collega’s terecht met vragen en opmerkingen over het werk. Samen willen we het beste voor de leerling. En een paar keer per jaar gaan we samen iets leuks doen. Zó creëren we een ontspannen werksfeer! Doordat we elkaar goed kennen, kunnen we ook écht goede matches tussen leerlingen en docenten te maken. We houden natuurlijk rekening met jouw wensen ten aanzien van bijvoorbeeld beschikbaarheid en aantal leerlingen.

Bijlescontact zoekt docenten die zich voor langere tijd aan de organisatie willen binden en ook mee willen helpen de organisatie nog verder te laten groeien.


 • Wij bieden je een aantrekkelijk salaris.
 • Wij bieden je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.
 • Wij bieden je kosteloos een didactiek- en pedagogiekcursus aan.
 • Wij bieden je een waardevolle functie voor je CV.
 • Wij geven je de ruimte voor eigen ideeën.

Solliciteer nu!
Bijlesdocent worden
4.5 (89.23%) 13 beoordelingen